Mitutoyo Corporation

 

Selkeä ja tinkimätön tavoite tarjota markkinoiden parasta laatua ja arvoa on ohjannut Mitutoyoa vaatimattomista alkuajoistaan vuodesta 1934 tullakseen maailman johtavaksi metrologialaitteiden toimittajaksi.


Yritys toimii yli 100 maassa, mukaan lukien kehitys-, tuotanto- ja myyntitoiminnot. Pelkästään Japanissa Mitutoyo toimii kahdella tuotekehitykseen keskittyneellä laitoksella, kymmenellä tuotantolaitoksella, kahdella metrologialaitoksella, viidellä kalibrointilaboratoriolla, seitsemällä palvelukeskuksella ja seitsemällä M³-ratkaisukeskuksella Kawasakin pääkonttorin ja myyntitoimistojen kanssa.

Kansainvälisesti Mitutoyo Groupilla on merkittävä läsnäolo lähes 40 maassa, ylläpitäen yli 80 sivukonttoria ja kansallista jakeluverkostoa, 65 M³-ratkaisukeskusta, 17 tuotantolaitosta, kuusi tutkimus- ja kehityslaboratoriota, 12 metrologialaitosta ja 20 kalibrointilaboratoriota. Lisäksi Mitutoyon edustajia on noin 60 muussa maassa.

 

Tämä laaja maailmanlaajuinen infrastruktuuri tarkoittaa sitä, että asiakkaamme voivat nauttia paikallisesta tuesta ja maailmanlaajuisesta teknisestä neuvonnasta sekä logistisesta tuesta, jotta heidän tärkeät mittauslaitteensa pysyvät tehokkaassa ja kannattavassa käytössä mahdollisimman vähäisen seisokkiajan kanssa, missä ikinä he ovatkaan. Tämä on erityisen tärkeää monikansallisille asiakkaillemme, jotka tarvitsevat saman tukitason kumppaneilleen ja toimittajilleen ulkomailla kuin mitä he saavat Mitutoyolta itseltään.

Mitutoyo building Japan.jpg

Historia - The Past

 

Mitutoyon historia alkoi tutkimuskeskuksen perustamisella tarkoituksenaan tuottaa Japanin ensimmäinen mikrometri Tokyo Kamatan kaupunginosassa vuonna 1934, perustajanaan Yehan Numata.

 

Mitutoyo Corporationin perustaja syntyi 12. huhtikuuta 1896 Hiroshiman prefektuurissa Japanissa. Hän syntyi buddhalaisen papin perheeseen kahdeksasta lapsesta kuudentena. Hänen suvussaan oli ollut buddhalaisia ​​pappeja 1500-luvulta lähtien.

 

Numata lähti Japanista Los Angelesiin, Yhdysvaltoihin, ja opiskeli englantia. Hänet hyväksyttiin Kalifornian yliopistoon, Berkeleyyn, pääaineenaan tilastotiede, josta hän valmistui taloustieteiden tieteenalalta.

 

Vuonna 1934 hän palasi Japaniin tarkoituksenaan vuokrata pieni toimisto läheltä Tokiota valmistaakseen kaarimikrometrin prototyyppin.

First Micrometer.jpg

Ensimmäisen tuotantoerän koko oli 100, mutta vain 17 kappaletta läpäisi laatuvaatimukset.

Skotlannin James Watt (1736-1819) käytti ensimmäisenä mikrometriruuvin periaatteita mitatakseen höyrykoneidensa levyn paksuutta, mutta modernin mikrometrin keksi ranskalainen insinööri Pièrre Palmer vuonna 1846. Hänen mikrometriruuvinsa oli varustettu 1 mm nousulla ja pienin lukema oli 0,05 mm, mutta siinä oli kaikki elementit ollakseen moderni mikrometri.

 

Mitutoyo Corporationin ainoa tavoite sen perustamisen aikaan vuonna 1934 oli tuottaa mikrometrejä.

 

Oli kuitenkin erittäin vaikeata valmistaa 0,5 mm hienokierteitä, ja Yehan Numatalta poikkeuksellisten laatuvaatimusten vuoksi kesti useita vuosia luoda ensimmäinen erä. Kuitenkin vain 17 läpäisi testin, ja 83 hylättiin. Katkera hetki heille, sillä hylätyt mikrometrit haudattiin kaupan lattian alle.

 

Tästä alkoi käsite "precision is our profession".

 

 

019-MG_3690.jpg

Mitutoyo Globaalisti

 

Tulevien vuosien ja vuosikymmenten aikana mikrometrien laatu ja tarkkuus parantuivat huomattavasti. Lisäksi mittalaitteiden valikoimaan lisättiin enemmän käsittelymittavälineitä: Työntömittoja, syvyys- ja sisämittalaitteita, korkeusmittalaitteita ja monia muita. Mitutoyon välineet tekivät pian suuren "hyppäyksen" Tyynenmeren yli Pohjois-Amerikkaan, missä ensimmäinen ulkomaanosasto perustettiin vuonna 1963.

 

Siihen aikaan Yehanin poika Yoshiteru vieraili kahdella Eurooppalaisella jälleenmyyjällä Iso-Britanniassa (Draper) ja Alankomaissa (Hoekstra) ja hänellä oli jo suunnitelmia Euroopan pääkonttorin perustamiseksi Saksaan. Toisella vierailullaan hän tapasi Bern Schraderin, Sartorius Nachf -yrityksen omistajan, joka myöhemmin tuli Saksan yksinoikeudelliseksi edustajaksi, tasa-arvoiseksi kumppaniksi (Sartorius Mitutoyo) ja yhdeksi tärkeimmistä jakelijoista.

 

 

Vuonna 1965 herra Nakajima ilmaantui Schraderin toimistolle tuolloin vielä verrattaen tuntemattoman yrityksen, eli Mitutoyon edustajana, jolla oli kiemurteleva nimi. Hän toi mukanaan Mitutoyon valmistaman työntömitan, mikrometrin, mittakellon ja korkeusmittlaitteen. Schrader ja hänen tiiminsä olivat vaikuttuneita laitteiden laadusta ja näkivät välittömästi mahdollisuuden esitellä laitteet erittäin konservatiiviselle saksalaiselle markkinalle.

 

Siihen aikaan japanilaiset tuotteet olivat jonkin verran eksoottisia, ja ne esiteltiin merkittävästi erilaisella tavalla messuilla, mikä sai kotimaiset kilpailijat toimimaan. Jotkut heistä uhkasivat messujen järjestäjiä boikotilla, jos Mitutoyolle sallittaisiin edelleen tuotteidensa esittely. Tämä kuitenkin kääntyi päälaelleen: tämä herätti potentiaalisissa asiakkaissa entistä enemmän kiinnostusta uudesta kilpailijasta, ja he pian huomasivat poikkeuksellisen tuotelaadun kohtuulliseen hintaan.

Museum of metrology 2.jpg

Tulevaisuus - The Future

 

Mitutoyo on aina ollut kehityksen kärjessä kehittäessään monimutkaisia ja erittäin innovatiivisia mittauslaitteita, räätälöityjä ratkaisuja, automaatiolinjojen mittaussovelluksia sekä trendikkäitä innovaatioita.

 

Mitutoyon määrittelemän mukaisesti tarkkuusmittausten tulevaisuus on innovatiivisissa ohjelmistoratkaisuissa, jotka tuovat laitteiston täyden potentiaalin esiin mittauksia varten.

 

Esineiden internet (IoT) yhdistää erilaisia koneita verkkoon, mahdollistaen tuotantoprosessien jatkuvan seurannan reaaliajassa. Paikan päällä tapahtuva digitalisointi, automatisointi ja virtuaalistaminen tehostavat työn tehokkuutta. Kyseessä on uusi teollinen vallankumous, jossa hyödynnetään täysimääräisesti tietotekniikkaa. Älykkäissä tehtaissa internetin välityksellä kerättyä reaaliaikaista dataa käytetään ylläpitämään sekä koneiden että henkilöstön optimaalista toimintaa jatkuvasti. Toimenpiteitä tehdään, jotta sekä koneiden että henkilöstön optimaalinen toiminta olisi taattu jatkuvasti.

 

Toimenpiteitä tehdään teollisuuslaitteiden tehokkaaseen käyttöön leikkaamalla kustannuksia ja virtaviivaistamalla sekä optimoimalla työskentelyä. Mittausten osalta on tullut välttämättömäksi hallita erilaisia tietoja laadunvalvonnan kasvavan merkityksen, kohdennettujen tuotteiden monipuolistumisen ja tuotteen elinkaaren nopeutumisen vuoksi.

 

Mitutoyo visioi tulevaisuuden tuotantoprosesseja, jotka eivät sisällä osittaista optimointia yksittäisten tehtaiden tasolla, vaan pyrkivät tehostamaan tuotannon tehokkuutta integroidun hallinnan ja kokonaisoptimoinnin avulla perustuen tietojen keskinäiseen vaihtoon suunnittelun, laadunvalvonnan ja tehtaiden vastuuhenkilöiden välillä. Innovatiiviset ratkaisut kuten Mitutoyo MeasurLink-ohjelmisto luovat tietokannan yhdistämällä kaikki tehtaalla mitatut tiedot verkon kautta. Ylläpitäjä suorittaa keskitetyn valvonnan kaikista verkon tiedonkeruupäätteistä saatavista tiedoista.

 

Se tarjoaa tehokkaan varmuuskopiointijärjestelmän ongelmien tutkimisessa vahvistamalla ja suorittamalla erilaisia tilastollisia analyysejä mittausten tuloksista. Se mahdollistaa integroidun hallinnan, jonka avulla ylläpitäjät, valmistukseen osallistuvat paikan päällä olevat henkilöt ja mittaushuoneen henkilöstö voivat tarkistaa haluamansa tiedot milloin tahansa.

Viesti Presidentiltä

Haluan aloittaa kiittämällä teitä lämpimästi Mitutoyon tuotteiden käytöstä. Yrityksemme perustamisesta vuonna 1934 lähtien Mitutoyo on tarjonnut mittausvälineitä, kuten mikrometrejä ja työntömittoja, sekä erilaisia mittauskoneita, kuten koordinaattimittauskoneita, muodonmittauskoneita ja optisia mittauskoneita, markkinoille ympäri maailman mottona "Laatu Ensin". Yrityksemme tuotteita on siitä lähtien kysytty ja käytetty laajalti asiakkaiden keskuudessa.

 

Viime vuosina olemme pyrkineet kehittämään paitsi nanoteknologiaa myös vastaamaan teollisuuden monipuolistuviin tarpeisiin ja osallistuneet IoT:n ja automatisoitujen teknologioiden edistämiseen. Vuosien varrella rakentamillamme mittaus- ja teknologiaratkaisuilla tarjoamme aktiivisesti ratkaisuja asiakkaidemme tuottavuuden parantamiseksi.


Mitutoyo jatkaa roolissaan maailman johtavana yrityksenä, joka omistautuu johtavien teknologioiden väsymättömälle tavoittelulle, tarjoten mittauslaitteiden lisäksi myös mittaukseen liittyviä teknologioita.

 

Odotamme innolla ohjaustanne ja tukeanne työssämme.

 

Presidentti Yoshiaki Numata