Mitutoyo Euroopassa

 

Mitutoyon myynti, liiketoimintastrategiat, palvelu sekä tuotantolaitokset Euroopassa ja siihen liittyvillä markkinoilla, koordinoidaan Mitutoyo Europe GmbH:n toimesta, joka sijaitsee Neussissa, Saksassa.

 

Yli 50 vuotta intohimona metrologia

 

Düsseldorf oli ensisijainen valinta, kun etsittiin sopivaa sijaintia uudelle pääkonttorille, joka perustettiin lopulta vuonna 1968 nimellä "Sampoh". Toimisto sijaitsee myöhemmin Sternstraßella Reinin kaupungin keskellä.

1978-2.jpg

Yrityksen perustamisen yhteydessä sillä oli päätehtävänä Euroopassa tehdä brändi "Mitutoyo" tunnetuksi paikallisilla markkinoilla. Tämän tavoitteen toteuttamiseksi käyttöön otettiin järjestelmä, jossa yhdellä maalla oli yksi jälleenmyyjä. Länsi-Euroopan maissa perustettiin konttoreita, joiden avulla vahvistimme liiketoiminnan perustaa Euroopassa luottavaisesti ja hyvässä yhteistyössä. Samanaikaisesti avasimme myös Itä-Euroopan markkinat. Kuitenkin sosialististen maiden poliittisen tilanteen vuoksi toimenpiteiden toteuttamiskelpoisuus oli hyvin rajallinen. Siitä huolimatta Mitutoyo osallistui lukuisiin teollisuusmessuihin, vieraili valtion omistamissa hankintaorganisaatioissa jne. Lisäksi Mitutoyo esitteli mittausvälineitään esittelyautoissa asiakkaiden tiloissa.

 

1960-luvun lopussa ja 1970-luvun alussa Mitutoyon liiketoiminta Euroopassa kiihtyi nopeasti, ja pian Sternstraßelle sijoittunut pääkonttori saavutti rajansa. Uusi rakennus oli tarpeen, ja Neuss-Norf Reinin vastakkaisella puolella oli valittu sijainniksi. Uusi toimisto- ja varastorakennus rakennettiin vuonna 1974 - ja osa osalta laajennettiin nykyiseen kokoon.

 

Saksan lisäksi Iso-Britannia on ollut Mitutoyon Euroopan alkuvaiheista lähtien yksi vahvimmista markkinoista, joten vuonna 1980 tytäryhtiö perustettiin Andoveriin, Englantiin. Myyntiyhtiöt Skandinaviassa ja Alankomaissa (1981), Ranskassa (1986), Italiassa (1987) ja Sveitsissä (1988) seurasivat perässä.

 

1976 (2).jpg

Kylmän sodan aikana poliittinen tilanne oli ajoittain kriittinen ja vaikutti Sampohin asioihin. Vuonna 1980 huhut kertoivat, että Neuvostoliiton joukot olivat valmiita hyökkäämään Länsi-Saksaan, joten presidentti Matsuhiko Soejima ja hänen japanilainen henkilökuntansa pitivät matkalaukkunsa pakattuina, jos heidän olisi pitänyt paeta nopeasti. Neuvostoliiton joukot kuitenkin pysyivät missä olivat, ja Mihail Gorbatšovin politiikka mahdollisti Saksan yhdistymisen, ja Varsovan liiton hajoaminen helpotti Mitutoyon liiketoimintaa myös entisissä Varsovan liiton maissa. Tytäryhtiöt perustettiin Unkariin (1997), Puolaan ja Tšekin tasavaltaan (2002) ja myöhemmin myös Venäjälle ja Romaniaan (2011). Suomeen perustettiin vuonna 2011 Mitutoyon Scandinavian AB:n sivuliike Mitutoyo Scandinavia AB Finnish Branch kehittämään paikallista liiketoimintaa ja nuorin myyntiyhtiö perustettiin Itävaltaan vuonna 2013.

 

Tammikuussa 2010 Mitutoyo synkronoi ja vahvisti yhteistyötä koko Euroopan kattavien toimintojen parantamiseksi perustamalla eurooppalaisen pääkonttorin. Mitutoyo Europe GmbH sijaitsee Neussissa, lähellä Düsseldorfia, Saksassa. Se koordinoi kaikkia Mitutoyon myynti-, palvelu- ja tuotantolaitosten toimintoja Euroopassa ja sitä ympäröivillä markkinoilla. Se myös suunnittelee ja toteuttaa näiden eurooppalaisten toimintojen keskipitkän ja pitkän aikavälin liiketoimintastrategioita.

 

Yksi Mitutoyo Europe GmbH:n keskeisistä tavoitteista on edistää koordinointia eurooppalaisten konserniyhtiöiden välillä, jotta sen myynti- ja teknisen tuen palvelut voidaan optimoida asiakastyytyväisyyden parhaaksi.

 

Mitutoyo CTL Germany GmbH Obendorfissa, perustettu vuonna 1983, keskittyy yksinomaan kehittämään mullistavan tehokkaita ja helppokäyttöisiä ohjelmistoja koordinaattimittauskoneisiin. Koordinaattimittauskoneiden kiinnitys- ja palettijärjestelmien, mittakärkien ja erikoisratkaisut kuuluvat Komegin toimialaan, jonka Mitutoyo hankki vuonna 1997.

 

2017-2-3454.jpg

Mitutoyo Europe tänään

 

Nykyään Mitutoyo Europessa on edustettuna 13 myyntiyhtiötä ja yleiset edustajat, jotka kattavat vierekkäiset markkinat. Mitutoyo Europe GmbH:n strategisen suunnan alaisuudessa asiakkaiden käytössä on laaja tuotanto-, myynti- ja palveluverkosto, jossa on yli 85 toimistoa 33 Euroopan maassa.

 

M3 Solution -keskuksissaan Mitutoyo esittelee asiakkailleen uusinta mittausteknologiaa ja tarjoaa laadukkaita teknisiä ratkaisuja tukeakseen heidän liiketoimintaansa. Mitutoyon metrologiainstituutit ovat omistautuneet tarjoamaan teknistä koulutusta, joka tehostaa asiakkaidemme osaamista. Mitutoyolla on kalibrointilaboratorioita, jotka ovat saaneet ISO/IEC 17025 -sertifikaatin. Tarjoamalla kalibrointipalveluita mittalaitteille Mitutoyo edistää laadunvalvonnan ja laadunvarmistusjärjestelmien kehittämistä ja ylläpitoa asiakkaille ympäri Eurooppaa.

 

Mitutoyo tukee asiakkaitaan huippulaatuisilla, korkean tarkkuuden mittausvälineillä, sekä myös innovatiivisilla räätälöidyillä tai automaatioratkaisuilla sekä tehokkailla ohjelmistoilla lähes mihin tahansa mittaustehtävään.