Tämä teollisuudenala kattaa laajan valikoiman tuotteita, mukaan lukien kulutustavarat, teollisuuskoneet ja materiaalit. Laadunvalvonta on kriittistä tällä alalla, ja valmistajien on noudatettava tiukkoja standardeja varmistaakseen, että heidän tuotteensa täyttävät laatu-, turvallisuus-, suorituskyky- ja luotettavuusvaatimukset.

 

Teknologian, automaation ja robotiikan kehityksen myötä ne ovat tulleet entistä tärkeämmiksi valmistusteollisuudessa, auttaen parantamaan tehokkuutta, vähentämään kustannuksia ja tehostamaan tuotteen laatua.

 


Tarvitsetko lisätietoja?

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja Mitutoyon tarjonnasta valmistavan teollisuuden laadunvarmistuksessa

 

Ota yhteyttä


Mittaus- ja laadunvalvontatekniikat, joita käytetään valmistavassa teollisuudessa

 

Icon__Dimensional Measurement.png
Dimensioiden mittaaminen

Tuotteiden, osien ja jopa osioiden, kuten kulmien tai reikien, fyysiset mittasuhteet on vahvistettava koko tuotantoprosessin ajan. Tämä voidaan tehdä monin tavoin riippuen siitä, mitä työkappaleelta vaaditaan. Sijainti, tarkkuus, materiaali, määrä jne. vaikuttavat siihen, mikä on ihanteellinen mittalaite jokaiselle mittaukselle, jotka tuotantoinsinöörit määrittelevät. Tämä johtaa laajaan valikoimaan laitteita, joita käytetään kaikissa tehtaissa: käsimittalaitteet, CMM:t, VMM:t, optiset mittauslaitteet - mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Icon__Hardness Testing.png
Kovuuden mittaus

Yleisissä valmistusmenetelmissä riippumatta teollisuudesta, laitosten laadunvalvontaprosesseissa on yleensä jonkinlainen kovuustesti. On useita kovuustestausmenetelmiä, kuten Rockwell, Brinell, Vickers ja Micro-Vickers. Nämä testit sisältävät tietyn kuorman kohdistamisen materiaalin pinnalle ja mittaavat siitä syntyvää painaumaa. Painauman koko ja syvyys voidaan sitten käyttää määrittämään materiaalin kovuus, jota voidaan verrata teollisuusstandardeihin tai asiakastarpeisiin. Testaamiseen on useita tyyppejä ja menetelmiä, jotka sopivat paremmin tiettyihin skenaarioihin, joissa tekijöillä, kuten koko, materiaali ja sijainti on merkitystä ja jotka auttavat määrittämään, tarvitaanko kädessä pidettävä manuaalinen vai automaattinen kovuudenmittauslaite.

Icon__Surface Measurement.png
Pinnankarheuden mittaaminen

Tätä tekniikkaa käytetään pinnan viimeistelyn laadun mittaamiseen, mikä voi vaikuttaa tuotteen toimivuuteen ja ulkonäköön. Kun tuotteet valetaan, jyrsitään, hiotaan tai tulostetaan, kullakin niistä on tietty pinnan karheusprofiili, jonka täytyy sisältyä määrityksiin, kuten muihinkin valmistajan asettamiin vaatimuksiin. Tämä koskee kaikkia tuotantomuotoja ja teollisuudenaloja, olipa kyse sitten sorvatusta akselista tai älypuhelimen näytöstä.

Icon__Statistical Process Control.png
Tilastollinen prosessinohjaus (SPC)

Tilastollisen prosessinohjauksen (SPC) ohjelmisto liittyy tilastollisten menetelmien käyttämiseen valmistusprosessin seurannassa ja hallinnassa varmistaakseen, että se tuottaa tuotteita haluttujen määritysten mukaisesti. Tämäntyyppinen ohjelmisto, kuten MeasurLink, kerää tietoa monista eri mittauslaitteista tehtaalla ja kokoaa sen luodakseen tarkkoja raportteja reaaliajassa, antaen yleiskatsauksen laadunvalvontamenetelmistä.

Icon__Optical Inspection.png
Optinen mittaus

Laadunvalvonnassa on enemmän kuin vain dimensionaalisten metrologiaratkaisujen käyttö. Toinen tärkeä esimerkki testausmuodosta, jonka läpi tuotteiden on käytävä valmistusprosessissa, on optinen tarkastus. Monien vuosien ajan tämä tehtiin paljaalla silmällä suurennuslasin tai jonkin mikroskoopin avulla, mutta nykyään on monia muita menetelmiä. Hyödyntämällä robottia optisilla järjestelmillä, kuten TAGLENS, voidaan saavuttaa täydellinen yhteensopivuus laitteiston ja ohjelmiston välillä. Laajennetun syvyysterävyyssalueen joustavuus yhdistettynä yhteistyörobottiin ja tekoälyyn tuotantolaitoksissa voi opettaa järjestelmälle tarkalleen, mitä etsiä tuotelaadussa ja tarkastella niitä tuotantolinjalla.


Tyypillisiä valmistusprosesseja

MYYDYIMPIÄ TUOTTEITA - VALMISTAVA TEOLLISUUS

 

Edistyneet koordinaattimittauskoneemme, laserskannauksen teknologiat ja ohjelmistojen monipuolisuus soveltuvat erinomaisesti valmistavan teollisuuden sovellusten vaativaan 3D-mittaukseen.

 

Haluatko lisätietoja?

Ota yhteyttä meihin